subota, 24. studenoga 2018.

Informatika


Informatika je jedan od mojih najdražih predmeta. Za informatiku je najbitniji izum računala. Računalo je izumljeno u 20. stoljeću. Prva računala bila su velika poput školske dvorane. Služila su samo za računanje zadataka. Postoji stolno računalo i laptop. U razvoju informatike dosta su doprinjeli programeri. Neki od njih su: Jack Dorsey, Niklaus Wirth, Ada Lovelace… Teško mi je zamisliti život bez informatike. Mislim da je korisno što učimo informatiku u školi jer u današnje vrijeme za skoro sve poslove treba znati informatiku.





petak, 23. studenoga 2018.

Slatka mala tajna

Redatelj: Paul Feig

Uloge: Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding...

Ukratko... Stephanie je samohrana majka i vlogerica. Jednog dana upoznaje majku sinovog najboljeg prijatelja Emily. Emily je poziva na koktel i nakon nekog vremena one postaju najbolje frendice. Jednoga dana Emily zove Stephanie da pokupi njenog sina iz škole. Emily je nestala. Nakon nekoliko dana pronašli su Emilyno tijelo u jezeru. Stephanie je išla kopati po njenoj prošlosti. Njezin sin je dolazio iz škole i govorio daje vidio Emily. Stephanie je otkrila da Emily ima sestru blizanku i da ju je ubila. Tada se Emily pojavila i pokušala ubiti Stephanie. Na kraju je Emily udario auto.

Ovo je moj najdraži film zbog toga što je spoj misterija, romantike i humora. Film je zanimljiv jer do zadnjeg trenutka ne znate što će se dogoditi. 
Nisam htjela previše opisati film jer vam neće biti zanimljivo.
Preporučujem svima da pogledaju ovaj film.



Moji ciljevi

Moji ciljevi su za sada jednostavni. Želim ostati dobra osoba, pomagati drugima i riješiti se lijenosti. Što se tiče mojeg budućeg zanimanja htjela bih postati novinarka ili urednica jer volim pisati. Također volim biologiju i kemiju. Možda farmaceutkinja, vizažistica, dizajnerica interijera... Puno je opcija, a ja još nisam odlučila. Volim modu i odjeću pa  bih možda postala urednica nekog modnog časopisa




Moji hobiji

Imam mnogo hobija, ali ovaj mi je najdraži.

Bridge
Bridge je sport s kartama koji treniram 2 godine. Sastoji se od 54 karte, 4 boje, i 13 karata u svakoj boji. Najvažnije natjecanje na kojem sam bila je europsko prvenstvo iz bridgea. Osvojila sam 6. mjesto.
        

ponedjeljak, 12. studenoga 2018.

Mel Gibson

Mel Gibson je redatelj, glumac i producent. Rodio se 3. siječnja 1956. u Peekskill. Karijeru je započeo u Sydneyju s ulogama u televizijskim serijama. Njegov prvi film je Summer City. Ima osmero djece. Za film Pobješnjeli Max zamalo nije dobio ulogu jer se noć prije audicije potukao. Pozvali su ga za dva tjedna i dobio je ulogu jer su mu sve rane zacijelile. Još neki njegovi filmovi: Hamlet, Pasija, Smrtonosno oružje, Bounty, Hrabro srce za kojeg je 1995. dobio Oscara.